В центре внимания:

Десятки тисяч туристів не можуть вилетіти з Балі

Десятки тисяч туристів не можуть вилетіти з Балі

Впродовж доби ситуація з виверженням вулкана на цьому індонезійському острові ускладнилася настільки, що влада змушена була закрити на добу міжнародний аеропорт. Відтак понад 59 тисяч туристів, які мали намір вилетіти додому, сидять зараз, що називається, на валізках.

Офіційний представник аеропорту в понеділок, 27 листопада, повідомив, що у зв’язку з виверженням вулкана Анунг аеропорт закритий від ранку на 24 години. Це рішення було ухвалене у зв’язку з тим, що попіл, який піднявся в атмосферу після виверження, досяг повітряного простору над аеропортом. Загалом скасовано 445 рейсів. Літаки, які летять на Балі, розвертаються у повітрі і прямують в аеропорти Джакарти, Сінгапуру та інших міст.

Нагадаємо, що у суботу сталося друге за тиждень виверження Анунга. Вулканічний попіл піднявся на висоту 3000 метрів, а потім засипав тонким шаром прилеглі населені пункти. Влада острова вже евакуювала 40 тисяч осіб, які живуть на відстані 5-8 кілометрів від вулкана. Всього свої будинки повинні покинути близько 100 тисяч мешканців. Експерти припускають, що викиди попелу і газів з продовжаться у найближчі дні, не виключено і виверження лави. Головний вулканолог Індонезії Геде Сутаніка заявив, що ступінь небезпеки в зв’язку з вулканічною активністю підвищений до максимального.

Світлина Reuters.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.11.2017 12:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.