В центре внимания:

Де в Україні повітря найбрудніше?

Де в Україні повітря найбрудніше?

На це запитання науковці вже дали відповідь – якщо хочете скуштувати найгіршого повітря, то їдьте у Дніпро. Його визнано лідером поміж міст з найгіршими показниками чистоти повітря за підсумками спеціально проведеного дослідження, про яке розповідає 5 вересня Західна інформаційна корпорація (ЗІК) з посиланням на видання «Слово і Діло».

За одиницю виміру вчені взяли гранично допустимий рівень наявності у повітрі шкідливих сполук. І з’ясували, що ситуація у більшості великих міст країни невтішна: індекси забрудненості коливаються в інтервалі 7-14 балів. До трійки міст, де мешканці дихають з найбільшою шкодою для здоров’я, увійшли: Дніпро (формальдегід перебільшений у 4,3 раза, діоксин азоту – втричі, пилюка – в 2,4), розташоване у тій же області Кам’янське (формальдегід – у 2,7 раза, фенол – удвічі, чадний газ – на рівні), а також Одеса (формальдегід – в 3,7 раза).

Відносно нормальне повітря у Харкові, хоча він і має репутацію індустріального центру. Тут до гранично допустимої підбирається лише концентрація чадного газу (він же оксид вуглецю). А що стосується міст, де повітря більш-менш чисте, то такими можна вважати Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Хмельницький та Суми.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.09.2017 16:21 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.