В центре внимания:

Доручення Президента державні служби проігнорували

Доручення Президента державні служби проігнорували

Петро Порошенко

У реєстрі слідчих Генеральної прокуратури України (ГПУ) карних проваджень за фактом підвищення цін на скраплений газ немає. Про це повідомили у ГПУ у відповідь на запит проекту «Марлін» щодо того, чи були встановлені порушення під час різкого стрибка цін на пальне згідно доручення Президента Порошенка, передає «Українська правда».
Аналогічна ситуація і з Національною поліцією. «До повноважень поліції не належить розгляд питань у сфері ціноутворення скрапленого газу, вчинення заходів, спрямованих на зниження його вартості та підтримки конкуренції на ринку обігу газу. З вище зазначених питань радимо звернутися з відповідним запитом до Антимонопольного комітету України», — повідомив Ігор Звездін, заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції.
Нагадаємо, що на початку червня Служба безпеки України (СБУ) викрила більшість імпортерів паливно-мастильних матеріалів і скрапленого газу в масштабних фінансових махінаціях. У карному провадженні, в рамках якого СБУ заблокувала рахунки та ресурси низки імпортерів зрідженого газу, фігурує 31 юридична особа. Протягом серпня відбулося різке зростання ціни на газ на автозаправних станціях — у півтора рази, а гуртові ціни на пальне взагалі зросли вдвічі.
На початку вересня ц. р. Антимонопольний комітет порушив справу за ознаками узгоджених дій на ринку скрапленого газу. А ще 30 серпня Петро Порошенко повідомив, що ціна на скраплений газ має бути знижена. «У другій половині вересня поставлене завдання, впевнений, що воно має бути виконане, щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо вони будуть встановлені», — заявляв він. За словами Президента, відповідні завдання були поставлені перед Національною поліцією та ГПУ. Тепер виявилося, що обидві структури доручення глави держави проігнорували.

Ігор Берчак

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.10.2017 17:22 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.