В центре внимания:

«Діти із дитбудинків мають прогалини у навчанні через непросте життя»

«Діти із дитбудинків мають прогалини у навчанні через непросте життя»

Оксана Венславович

Щоб допомогти дітям, у яких складні сімейні обставини, соціальні репетитори безкоштовно займаються з ними із основних шкільних предметів. Такий проект створила громадська організація «Турбота в дії». Про цю ініціативу розповіла Оксана Венславович, її координаторка.
«Ми вже чотири роки займаємося волонтерством у Львівській області. Наша аудиторія — діти, позбавлені опіки рідних. Маємо різні проекти. Репетиторство — один із них. Воно більше поширене саме у Львові, бо тут простіше знайти добровольців. Хочу наголосити, чому це важливо: діти з дитбудинків часто мають прогалини у навчанні через непросте життя. Тому треба їм допомогти закріпити знання чи надолужити пропущене», — каже п. Венславович.
Загалом у проекті бере участь близько 20 волонтерів. Здебільшого вони готують з дітьми українську мову, історію, англійську та математику — те, що треба буде здавати на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). А от репетитора німецької мови довелося шукати довше, бо їх не так багато.
Уже зараз, впродовж літа, «Турбота в дії» кличе до себе небайдужих людей. Щоб з осені, після канікул, приступити до роботи. «Репетитори у нас є. Та, на жаль, не всі можуть займатися весь рік. Дехто приходить лише на кілька місяців, дехто йде з команди через особисті обставини. І щоб не припиняти процес, мусимо постійно залучати нових людей. Тож розвісили постери в університетах, бо часто студенти старших курсів зголошуються. Ну, і через соціальні мережі найбільше людей долучається», — розповідає координаторка.

«Діти із дитбудинків мають прогалини у навчанні через непросте життя»

Оксана Бабенко

Оксана Бабенко працює на радіо. Та у вільний час готує учнів із Львівської школи-інтернату, що на вул. Просвіти, до ЗНО з історії. Приходить до дітей раз на тиждень, має невеличку групу з п’яти випускників.
«Розповідаю їм тему, показую якесь цікаве історичне відео. Хочу «оживити» історію, щоб діти вчили не просто сухі дати, а мислили, відчували події минулих століть. Серед моїх учнів є ті, котрі хотіли б стати істориками. Це мене надихає», — ділиться волонтерка.
Крім цього, вона займається ще й з молодшими дітьми. Викладає англійську мову Надійці та Дмитрикові, яким дев’ять і десять років. Вони живуть у дитячому будинку сімейного типу. «Інколи, крім англійської, «підтягую» їх у математиці та природознавстві. Або просто спілкуємося. Після кожного уроку вмикаю мультик про «Свинку Пеппу», щоб діти вчилися краще розуміти розмовну мову», — розповідає Оксана.
Вона зізнається, що часто до дітей соціально незахищених категорій важко знайти підхід. Особливо непросто було на початках. «Під час перших занять у мене навіть руки трусилися. Все ж я не професійний педагог і ніколи не вчила дітей. Та страх подолала й усе вийшло. Бо як би це банально не звучало, чужих дітей не буває», — каже дівчина.

Тетяна Дзяма, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.08.2017 14:02 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.