В центре внимания:

Зимова Олімпіада і політичне потепління

Зимова Олімпіада і політичне потепління

10 лютого сайт ВВС повідомляє, що очільник Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) Кім Чен Ин запросив президента Південної Кореї Мун Чже Іна у найближчий час відвідати Пхеньян. Запрошення передала молодша сестра північнокорейського лідера Кім Е Чжон. Вона відвідала Сеул з нагоди Олімпійських ігор в Пхьончхані.

Кім Е Чжон поспілкувалася з південнокорейським президентом в складі делегації своєї країни. Її рівень однозначно є найбільш високим з часів Корейської війни 1950-х років. Окрім того це перший візит члена правлячої сім’ї КНДР у Сеул. Президенти Південної Кореї в Пхеньяні бували двічі.

Нинішня зустріч стала можливою завдяки зимовій Олімпіаді, в якій обидві Кореї беруть участь однією командою. На відкритті Ігор вони йшли під одним прапором.

Мун Чже Ін торік переміг на президентських виборах, виступаючи за поліпшення відносин з Північною Кореєю. Однак ситуація на півострові гранично загострилася після нових ракетних випробувань, здійснених у КНДР, і обміну погрозами між Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом.

Сестра Кім Чен Ина напередодні, 9 лютого, відвідала церемонію відкриття Ігор. Там вона спостерігала за дійством, стоячи поряд з віце-президентом США Майклом Пенсом (на світлині).

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.02.2018 16:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.