В центре внимания:

Знайшли селянську хату, в якій проходила ІІІ конференція ОУН

Знайшли селянську хату, в якій проходила ІІІ конференція ОУН

Працівники Національного природного парку «Північне Поділля» під час обстеження лісової ділянки щодо створення екологічно-туристичної краєзнавчої стежки в околицях Олеська на Львівщині побували в закинутій хаті, в якій у лютому 1943 року відбулася ІІІ конференція ОУН-УПА і в якій брав участь генерал-хорунжий Роман Шухевич.
Як зазначила Мар’яна Стеблик, провідний фахівець із рекреації «Північного Поділля», під час обстеження ділянки для прокладання майбутньої екостежки було зафіксовано низку об’єктів природного та штучного походження, які можуть викликати певну зацікавленість у потенційних туристів, зокрема, історичну криницю 1927-го в околицях села Теребежі, високих форм лісові мурашники, багатолітні велетенські дуби, охайні букові лісостани тощо.
Однак, найцікавішим об’єктом була цегляна історична селянська хата у лісовій гущавині на території колишнього хутора Панаси. «Саме тут, за інформацією колишньої зв’язкової УПА Ольги Сайчук (Грицини), яку переказав Андрій Курилко, мешканець Теребеж, відбувся історичний політичний форум членів ОУН-УПА. Хата, в якій у часі Другої світової проходила конференція бандерівської фракції ОУН, у досить доброму стані, під хатою — масштабний цегляний підвал і надійне склепіння стелі», — зазначила п. Стеблик.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.08.2017 10:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.