В центре внимания:

Знайшли українців, що наробили переполоху

Знайшли українців, що наробили переполоху

Сайт «ВВС-Україна» повідомив про це 9 серпня під вечір. Але щоб зрозуміти, як ця справа набула всесвітнього розголосу, доведеться трішки повернутися у минуле.

Групі заробітчан з 40 осіб (37 українців і 3 естонці) обіцяли сезонне працевлаштування на півночі Фінляндії – збирати лісові ягоди. Та коли вони прибули на місце, щось склалося не так і приїжджі опинилися, як мовиться, біля розбитого корита. Допомогли доброзичливі фіни. Дізнавшись про проблеми іноземців, секретар місцевого мисливського клубу Суло Сухонен дозволив їм перебути скруту в будиночку мисливського клубу містечка Тууповаара. Протягом тижня місцеві жителі допомагали з харчуванням. А 8 серпня, коли пан Сухонен у чергове приїхав до будиночка, то нікого там не застав. Лише побачив на дорозі сліди мікроавтобуса.

Фінська телерадіокомпанія Yle здійняла тривогу. Опитали агентів, які наймають людей на збирання ягід – ніхто не знав, куди поділася група. А розшукати їх зумів Надзвичайний і повноважний посол України у Фінляндії Андрій Олефіров. Він особисто вийшов на зв’язок з одним із 37 українців. З’ясувалося, що їм вдалося знайти роботу. Двадцятеро перебувають в іншому місті, а решта вирішили повернутися до України. Усі почуваються добре, але здивовані реакцією фінських, українських та естонських ЗМІ.

Ми ж дивуємося рівневі виховання наших земляків. Люди допомогли у біді, надали дах над головою, тиждень підгодовували. Вартувало б подякувати, а не щезати по-англійськи. Все ж – українці!

Світлина: будиночок мисливського клубу у Тууповаарі.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.08.2017 19:56 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.