В центре внимания:

Клімкін вважає доцільним будівництво пунктів пропуску через кордони регіонами

Сьогодні Міністр закордонних справ України перебуває з робочим візитом у Львові. Під час прес-конференції він сказав:

"Я вважаю, що потрібно прийняти одне важливе рішення: за побудову пунктів пропуску повинні відповідати регіони. Це їх відповідальність, але і фінансова спроможність. Звичайно, стартегічне планування повинне залишатись на рівні держави. У нас є двосторонні комісії з усіма прикордонними країнами, де Мінстерство закордонних справ бере дуже активну участь.

Але те, що пункти пропуску не побудовані протягом десяти років, це вирок існуючій системі. І якщо ми не можемо вірити в українську бюрократію, а в цьому випадку ніхто вже не вірить, ми маємо прийняти рішення і сказати, що аби кордон припинив бути кордоном, що створює проблеми, мають відповідати тут.

Якщо ми найближчим часом, протягом 2-3 років це кардинально не змінимо, матимемо на кордоні ситуацію близькою до колапсу.
Без збільшення контактів людських, економічних, все те що плануємо з Євросоюзом – транскордонні проекти, нові регіональні, інвестиційні – воно просто не працює."

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.03.2018 1:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.