В центре внимания:

Львівська облрада підтримала звернення до влади щодо продовження мораторію на землю

Відповідне звернення за ініціативи «батьківщинівців» підтримали більшість депутатів облради.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Зокрема, у депутатському зверненні наголошують, що скасування мораторію узаконить крадіжку земель у селян та дозволить в перші місяці 2018 року великим аграрним корпораціям, які належать олігархам або, через підставних осіб, – іноземним транснаціональним підприємствам, вже цілком офіційно, контролювати 70% української землі.

У документі зазнають, що у Верховній раді України фракція ВО «Батьківщина» зареєструвала законопроект, який передбачає продовження мораторію на продаж землі на п’ять років та викуп паїв у селян виключно державою та за можливості продавати їх за ринковою ціною (у Європі – від 30 тисяч євро за гектар), але у парламенті його не ставлять на голосування.

«Бажання українських чиновників по-злодійськи розпродати землю не має жодного законодавчого підґрунтя. Оскільки Кабінет Міністрів України до цього часу так і не подав парламентарям Законопроект, який регулює відкритий продаж української землі, а також створення Земельного банку. Тому про жодне зняття мораторію наразі ми не можемо говорити, а навпаки – потрібно брати приклад з Німеччини, Канади, де понад 80% земель – державні, та США – там нині активно викупляють землю і повертають її у державну власність», – наголошують львівські депутати.

Обранці Львівської облради вимагають від народних депутатів продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, а також створити усі умови для розвитку особистих фермерських господарств.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.12.2017 11:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.