В центре внимания:

Михайло Цимбалюк: Батьківським комітетам потрібно перестати бути колекторами

Складається враження, ніби у Міносвіти наскільки звикли до постійних батьківських «добровільних» внесків, що включили ці комітети у своє підпорядкування, а насправді ж це незалежне об’єднання, яке, маємо визнати, втратило свій справжній формат і мету.

Про це написав у своєму блозі на одному з українських сайтів голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», коментуючи заяви Міністерства освіти щодо батьківських комітетах шкіл та дошкільних закладів, інформує прес-служба місцевого партосередку.

За словами Михайла Цимбалюка, батьківські комітети у школах та садочках потрібні, але не в такому вигляді як вони зараз працюють.

«Наразі батьківський комітет – це лише виконавець доручень керівництва, яке здебільшого чомусь не вважає за потрібне звітувати перед батьками, для чого потрібні ті чи інші речі, на які збираються кошти. Також керівництво шкіл часто банально не радиться з батьками щодо будь-яких питань матеріально-технічної бази», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик акцентує увагу на тому, що зараз основне завдання більшості батьківських комітетів навчальних закладів – збір грошей на потреби учнів.

«Батькам потрібно перестати бути колекторами, а натомість стати партнерами. Так, між учнями та адміністрацією навчального закладу має бути ланка, яка мала би виконувати громадський контроль за освітнім процесом, батьківський комітет повинен бути залучений до організації різноманітних заходів, об’єктивності оцінювання знань учнів, але в жодному випадку тут не має бути фінансової складової. Єдиний варіант – це створення благодійних фондів (європейська модель), лише за умови, що це відбувається добровільно і без «чорної бухгалтерії».

Водночас Міністерство освіти на науки не може знімати з себе відповідальності за забезпечення матеріальної бази шкіл та дошкільних закладів», – написав у блозі головний «батьківщинівець» Львівщини.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.02.2018 2:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.