В центре внимания:

Мобільний зв’язок через церкву

Мобільний зв’язок через церкву

Сайт ВВС повідомляє 19 лютого, що уряд Великої Британії і Англіканська церква досягли домовленості, за якою шпилі храмів використовуватимуться для встановлення ретрансляторів та антен. Конкретні комерційні угоди будуть укладати на місцях єпархії та парафії з однієї сторони і мобільні оператори та інтернет-провайдери – з іншої. Про деталі і нюанси інформації не надходило.

Мабуть, саме тому цифрові аналітики хоча й з ентузіазмом зустріли новину, але відзначили, що «диявол буде ховатися в деталях». Адже є вже сумний досвід, коли власники землі в сільських районах вимагають у операторів чималі гроші за доступ до деяких об’єктів, що призводить до погіршення і здорожчання зв’язку.

Втім, цей шлях однозначно найбільш перспективний. Адже дві третини англіканських церков знаходяться в сільській місцевості та ще й у центральних частинах населених пунктів. А це дозволить забезпечити кращий мобільний зв’язок, кажуть у Міністерстві з цифрових технологій, культури, медіа та спорту. Глава відомства Мет Хенкок наголосив, що «навіть будівля XV століття зможе допомогти Британії підготуватися до майбутнього, поліпшити життя людей, забезпечуючи зв’язок в наших найбільш важкодоступних районах».

За даними британського медіарегулятора Ofcom, інтернет-з’єднання 4G для клієнтів всіх чотирьох мобільних операторів є зараз на 43% території Британії. Зателефонувати або надіслати смс-повідомлення клієнти всіх операторів можуть на 70% території країни.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.02.2018 23:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.