В центре внимания:

На водоймах Львівщині закривають сезон плавання на суднах

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки №1069/0/5-17 від 6 листопада.

У документі зоголошено заходи підготовки водойм до зимового сезону і запобігання нещасним випадкам на воді.
З метою попередження порушень правил експлуатації засобів водного транспорту в осінньо-зимовий період власникам баз стоянок і судноводіям маломірних (малих) суден слід організувати їх зберігання в берегових спорудах під надійною охороною.

Головам районних державних адміністрацій та міським головам міст обласного значення:
Попередити через засоби масової інформації всіх власників маломірних (малих) суден про закриття навігації та заборону експлуатації суден у міжнавігаційний період.

До 20 квітня 2018 року організувати перевірку на водоймах області власників баз стоянки маломірних суден (спортивних, стоянки моторних і вітрильних суден, катерів і гідроциклів, прокату веслових човнів і водних велосипедів) на наявність у них свідоцтв про реєстрацію бази.
У власників плавзасобів, якими здійснюється перевезення (прогулянка) пасажирів катером, моточовном, гідроциклом, "бананом", "шайбою", що буксирується, перевірити наявність відповідної ліцензії на право перевезення пасажирів або вантажів; посвідчень (свідоцтв) на право управління маломірним моторним або вітрильним судном, документів реєстрації плавзасобів та проходження ними періодичних техоглядів.
У разі відсутності вищезазначених документів заборонити власникам баз стоянки та судновласникам їх діяльність і повідомити Управління Укртрансбезпеки у Львівській області для застосування адміністративних заходів.

Організувати в міжнавігаційний період проведення власниками причалів, поромів, мостів, берегових споруд, рятувальних станцій і постів та штрафних майданчиків їх поточного ремонту для зберігання суден - порушників з метою приведення їх у готовність до відкриття навігації 2018 року та сезону безпеки на воді.

Організувати на території районів, міст, селищ і сіл області в міжнавігаційний період підготовку до проведення оглядів баз стоянки маломірних (малих) суден: прокатних баз веслових човнів і водних велосипедів, баз відпочинку та санаторіїв, мисливсько-рибальських господарств, рибальсько-човнових кооперативів, гідроцехів підприємств, спортивних баз дитячо-юнацьких спортивних шкіл з веслування тощо та перевірку порядку зберігання плавзасобів у зимовий період.

Довести до населення, що надання адміністративних послуг з питань реєстрації маломірних (малих) суден і видачі суднових реєстраційних документів; оформлення та видачі посвідчень на право управління маломірним судном, ліцензій на право здійснення господарської діяльності з перевезення водним транспортом пасажирів і вантажів; реєстрації баз для стоянки маломірних (малих) суден проводиться виключно управлінням надання адміністративних послуг на водному транспорті Укртрансбезпеки.

Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18 березня № 231/0/5-17 "Про відкриття навігації на водних об’єктах області".

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.11.2017 14:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.