В центре внимания:

Небезпека нового допінгового скандалу

Небезпека нового допінгового скандалу

Сайт ВВС 4 січня пише, що за кілька днів до початку Олімпіади-2018 можуть бути оприлюднені дані, які свідчать про вкрай високий вміст допінгу в крові кількох сотень лижників. Ці спортсмени уникли відсторонення від змагань, незважаючи на зафіксовані аномальні показники аналізу крові. Іноді її щільність була настільки високою, що лижник повинен був би перебувати у лікарні, а не на змаганнях.

Британська газета The Sunday Times і німецька телекомпанія ARD отримали доступ до бази даних, що містить понад 10 тисяч аналізів крові майже 2 тисяч зірок зимових видів спорту. Ці дані свідчать, що з 2001 року понад третина медалей, в тому числі 91 золота, на чемпіонатах світу і Олімпіадах були отримані лижниками, аналізи крові яких можна віднести до категорії підозрілих.

Як повідомляється, понад пів сотні лижників, які готові до олімпійських стартів у південнокорейському Пхьончхані, мали у минулому аномальні аналізи крові. Отож, не виключено, що вони вживали допінг, але уникли санкцій, припускає Sunday Times.

ХХІІІ Зимові Олімпійські ігри відбудуться з 9 по 25 лютого.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.02.2018 0:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.