В центре внимания:

Нові кадрові рішення Дональда Трампа

Нові кадрові рішення Дональда Трампа

Президент США у вівторок, 13 березня, через свій мікроблог у мережі Twitter оголосив про звільнення Рекса Тіллерсона з посади державного секретаря. Замість нього запропонований директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Майк Помпео.

Згодом Дональд Трамп так пояснив журналістам своє рішення: «Ми досить непогано працювали разом, але по-різному дивилися на деякі речі». Розмови про те, що Рекса Тіллерсона повинен змінити Майк Помпео почалися ще торік наприкінці листопада. Однак тоді Білий дім спростував цю інформацію. Було відомо і про те, що з чинним президентом у Рекса Тіллерсона склалися важкі стосунки. Тому експерти і засоби масової інформації США вже давно пророкували його відставку. За неофіційними даними Рекс Тіллерсон не хотів залишати посаду глави американської дипломатії, яку зайняв 1 лютого 2017 року. Минулого тижня він чомусь передчасно перервав поїздку країнами Африки і повернувся до Вашингтона, пояснивши це невідкладними справами.

Новим директором ЦРУ стане Джині Хеспел – перша в історії жінка на цій посаді. Їй 61 рік, у спецслужбі працює з 1985 року.

Світлина AFP: Рекс Тіллерсон (ліворуч) і Майк Помпео (праворуч).

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.03.2018 19:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.