В центре внимания:

Олімпійський дух миру дався взнаки

Олімпійський дух миру дався взнаки

Принаймні, як пише у понеділок, 12 лютого, сайт ВВС, намітилися можливі шляхи до прямих переговорів між Вашингтоном і Пхеньяном. І значною мірою тому, що з нагоди Олімпійських ігор до Південної Кореї з’їхалося чимало політичних лідерів. Зрозуміло, розмовляли вони не лише про спорт.

Чимало цікавого розповів кореспондентові газети «Вашингтон пост» у літаку, що прямував до Вашингтона з Сеула, віце-президент США Майк Пенс. Зокрема він сказав, що впродовж двох основних бесід з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном вони домовилися про умови для подальшої взаємодії з Північною Кореєю: спершу у переговори вступають південнокорейці, а представники США – незабаром після цього.

Майк Пенс окреслив такі рамки дипломатичного шляху вирішення конфлікту: США і їх союзники не припиняють накладати санкції на владу Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), поки там «не зроблять чіткі кроки у напрямку денуклеаризації». Але адміністрація Дональда Трампа уже тепер готова сісти за стіл переговорів.

Це важлива зміна попередньої позиції США. Адже вона полягала у тому, щоб чинити максимальний тиск на Пхеньян, поки там не підуть на реальні поступки. І тільки тоді вважалося за можливе розпочинати прямі переговори з керівництвом КНДР.

Світлина з сайту ВВС: на трибуні головної олімпійської арени голова парламенту КНДР Кім Йон Нам і сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина – Кім Йо Джон (вгорі ліворуч), отримали місце неподалік президента Південної Кореї Мун Чже Іна, віце-президента США Майка Пенса, президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра і прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.02.2018 16:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.