В центре внимания:

Парламент Каталонії сказав «Так!» незалежності

Парламент Каталонії сказав «Так!» незалежності

Сталося це у п’ятницю, 27 жовтня, шляхом таємного голосування. Депутати ухвалили резолюцію про заснування «Каталонської республіки як незалежної і суверенної держави», однак при цьому не назвали терміну її проголошення. За висловилося 70 депутатів, 10 – проти. Представники опозиційних партій перед початком голосування покинули залу засідань й участі у ньому не брали.

Невдовзі по тому верхня палата іспанського парламенту (Сенат) схвалила застосування статті 155-ї Конституції, яка передбачає розпуск регіонального уряду, парламенту і запровадження прямого управління автономією. Ввечері у п’ятницю, 27 жовтня уряд Іспанії прийняв формальне рішення про розпуск регіональної адміністрації та парламенту Каталонії, а також про введення прямого управління в регіоні. Позачергові вибори в парламент Каталонії назначено на 21 грудня поточного року

І остання новина цього дня з Іспанії. Генеральна прокуратура країни має намір наступного тижня висунути звинувачення очільникові каталонської адміністрації Карлесу Пучдемону за підозрою у «заколоті».

Світлина Reuters: у парламенті Каталонії після голосування 27 жовтня.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.10.2017 2:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.