В центре внимания:

Показова відставка у британському уряді

Показова відставка у британському уряді

Про вартий схвалення приклад принциповості у політиці повідомляє 9 листопада сайт ВВС. Міністр міжнародного розвитку Великої Британії 45-річна Пріті Пател подала у відставку на хвилі скандалу, пов’язаного з її неофіційними зустрічами з представниками ізраїльської влади.

Вона перебувала у відрядженні в Африці, коли інформація про це стала надбанням громадськості. Пані міністерка перервала візит і з’явилася до прем’єра Терези Мей. У своєму проханні про звільнення з посади Пріті Пател написала, що її дії виявилися нижче принципів відкритості, які вона відстоювала. Очільниця уряду підтримала рішення про відставку.

Спершу було відомо про несанкціоновану зустріч з ізраїльськими політиками, у тому числі й з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, яка відбулася у серпні. А згодом надійшла інформація про дві зустрічі, на яких не були присутні офіційні представники Британії: 7 вересня в Вестмінстері з міністром внутрішньої безпеки Ізраїлю Гіладом Ерданом, та 18 вересня з ізраїльським дипломатом Юваль Ротем в Нью-Йорку.

Тереза Мей так прокоментувала відставку Пріті Пател: «Як ви знаєте, Великобританія і Ізраїль – близькі союзники, і цілком правильно, що ми повинні працювати у тісній співпраці. Однак це повинно здійснюватися з дотриманням всіх формальностей і по офіційних каналах».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.11.2017 19:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.