В центре внимания:

Польща знову нарвалася на докір Європи

Польща знову нарвалася на докір Європи

У понеділок, 27 листопада, Президент Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що попросить прем’єр-міністра Польщі Беату Шидло подбати про безпеку польських євродепутатів. Небезпідставну стурбованість викликав той факт, що минулої суботи під час акції крайніх правих у Катовіце було здійснено символічне повішення політиків, які підтримали резолюцію Європарламенту проти ксенофобії у Польщі. У документі було висловлено осуд «ксенофобського і фашистського маршу», що відбувся у Варшаві 11 листопада на День незалежності Польщі.

Антоніо Таяні має намір написати очільниці польського уряду листа з проханням гарантувати обраним членам Європейського парламенту право висловлювати свої погляди без небезпеки з боку тих, хто «сіє ненависть». Польське консервативне, євроскептичне керівництво раніше вже зазнало критики з боку Євросоюзу і правозахисних груп за марш 11 листопада, в якому брало участь приблизно 60 тисяч осіб. Учасники акції розмахували расистськими гаслами.

Уряд правлячої партії «Закон і справедливість» усе частіше свариться з Брюсселем, відколи два роки тому прийшов до влади. Беата Шидло засудила те, що сталося у Катовіце, проте додала, що коли отримає листа Антоніо Таяні, то попросить його «стежити за тими депутатами, які ображають і зводять наклеп на Польщу в Європейському парламенті».

Світлина AFP: Антоніо Таяні.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.11.2017 2:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.