В центре внимания:

Полярне сяйво у марсіан

Полярне сяйво у марсіан

Правда, їх існування наукою не підтверджене, зате вчені чітко зафіксували дивовижне атмосферне явище на Марсі. Про грандіозного масштабу полярне сяйво, що у 25 разів яскравіше від тих, які вдавалося зафіксувати на цій планеті раніше, повідомляє 4 жовтня сайт «Gazeta.ua» з посиланням на Science Alert.

«Оскільки Марс не має сильного магнітного поля, сонячні частинки після викиду поглинаються всією його атмосферою. Це розігріває її і змушує розширюватися. Тому немає концентрованих ділянок сяйва поблизу полярних областей», – розповів Сонал Джаін з університету Колорадо (США).

Дослідникам також вдалося зафіксувати рекордні показники радіації при поверхні планети, що однозначно може становити небезпеку для майбутніх марсіанських колоністів. Учасник наукової команди марсохода Curiosity Дон Гасслер вважає, що від таких спалахів людям, які колись висадяться на Марсі, доведеться «обов’язково шукати притулок».

Отримано і фотографії явища. Це вдалося завдяки ультрафіолетовому спектрографу зображень, що встановлений на орбітальному апараті NASA MAVEN.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.10.2017 23:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.