В центре внимания:

Портрет Кобзаря на рисовому полі

Портрет Кобзаря на рисовому полі

Цей оригінальний вид образотворчого мистецтва походить з Японії. У префектурі Аоморі нгавчилися малювати велетенські картини за допомогою різнокольорових пагонів рису. Із землі це має вигляд звичної плантація. А щоб побачити, що на ній зображено, треба піднятися на оглядовий майданчик. При створенні картин використовують 12 сортів рисових рослин семи кольорів.

Досвід японців вирішили запозичити працівники Інституту рису Національної академії аграрних наук України. І досягли успіху! Як повідомив 16 липня сайт ВВС, на Херсонщині вирощено величезний рисовий портрет Тараса Шевченка площею 1370 квадратних метрів. Зображення створили за допомогою рису з чорним листям по зеленому полю. Про це кореспондентам «ВВС-Україна» розповіла Лана Ветрова з Національного реєстру рекордів. Вона сказала, що дуже вражена точністю передачі всіх штрихів портрету. Досягнення українських фахівців вирощування рису вже зафіксоване як рекорд України у категорії «Наука і технології».

Торік у цьому ж Інституті рису виростили у полі великий тризуб. Але його розміри були втричі менші, ніж нинішній портрет.

Портрет Кобзаря на рисовому полі

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.07.2017 18:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.