В центре внимания:

Почалися арешти «батьків» каталонської незалежності

Почалися арешти «батьків» каталонської незалежності

У четвер, 2 листопада, Національна судова колегія Іспанії прийняла рішення про арешт вісьмох членів раніше відсторонено від влади уряду Каталонії. Їх звинувачують у заколоті й розтраті державних коштів. На засідання суду за викликом з’явилося дев’ять недавніх каталонських високопосадовців, з них вісім були взяті під варту без права застави.

Рух «Національна асамблея Каталонії» з цього приводу вже закликав громадян вийти на вулиці в знак протесту. Колишній очільник уряду регіону Карлес Пучдемон і ще чотири члени кабінету на засідання суду не прийшли. Вони зараз перебувають у Бельгії і прокуратура Іспанії запросила європейський ордер на їх арешт.

Нагадаємо, що 27 жовтня парламент Каталонії проголосив незалежність краю від Іспанії на підставі проведеного на початку місяця референдуму, який не був визнаний офіційним Мадридом. Як наслідок – центральна влада Іспанії ввела в автономному регіоні пряме правління, розпустивши парламент і місцевий уряд.

Карлес Пучдемон на прес-конференції у Брюсселі заявив, що не має наміру просити політичного притулку у бельгійської влади, а батьківщину покинув з міркувань безпеки. Він висловив готовність повернутися, якщо йому нададуть якісь «гарантії».

Світлина Reuters: семеро колишніх членів кабінету міністрів Каталонії прийшли на суд разом.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.11.2017 21:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.