В центре внимания:

Прем’єр-міністр Іспанії відвідав Барселону

Прем’єр-міністр Іспанії відвідав Барселону

Оглядачі відзначають, що це його перший візит у Каталонію від початку політичної кризи. Відбувся він у неділю, 12 листопада.

Основною метою приїзду очільника іспанського уряду Маріано Рахоя стала участь у заході, який проводила очолювана ним Народна партія напередодні перевиборів до парламенту автономії. «Каталонія – це Іспанія, і Іспанія – це Каталонія», – проголосив прем’єр і закликав усіх виборців взяти участь у позачергових парламентських виборах. Він також звернувся до представників каталонського бізнесу з проханням не залишати Каталонію.

А напередодні у Барселоні сотні тисяч людей вийшли на мітинг, вимагаючи звільнити вісім політиків, затриманих у зв’язку з проголошенням незалежності Каталонії. Нагадаємо, що наприкінці жовтня регіональний парламент за підсумками оголошеного центральною владою неконституційним референдуму прийняв резолюцію про заснування «Каталонської республіки як незалежної і суверенної держави». Офіційний Мадрид у відповідь розпустив адміністрацію і парламент Каталонії. Позачергові парламентські вибори тут призначені на 21 грудня.

Світлина Reuters: Маріано Рахой (праворуч) і його однопартієць Ксав’єр Гарсія Албіоль 12 листопада у Барселоні.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.11.2017 22:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.