В центре внимания:

Протистояння у Венесуелі далі загострюється

Протистояння у Венесуелі далі загострюється

Про чергову сходинку його ескалації європейські інформаційні агенції повідомили 8 серпня. Вчора ввечері парламент Венесуели, що контролюється опозицією, визнав нелегітимною ту саму конституційну асамблею, яку президент-соціаліст Ніколас Мадуро назвав «перемогою революції». За його задумом ці своєрідні установчі збори повинні змінити конституцію країни і покласти край політичній кризі. Натомість асамблея ще більше її поглибила.

За рішенням депутатів, нелегітимними вважаються як сам створений за ініціативою президента орган, так і його рішення. Це стосується і позбавлення 5 серпня конституційною асамблеєю повноважень генеральної прокурорки країни Луїзи Ортеги, що є одним з найбільш непримиренних опонентів президента. А ще опозиція заявила, що під час засідання, де обговорювалася легітимність конституційної асамблеї, до парламенту намагалися вдертися прихильники Ніколаса Мадуро.

Сполучені Штати запровадили низку обмежень щодо урядовців Венесуели ще до обрання конституційної асамблеї. Тепер, з огляду на нещодавно прийняті нею рішення, санкції будуть посилені.

Світлина AFP.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.08.2017 11:47 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.