В центре внимания:

Синьо-жовтий стяг над Паралімпійським селищем

Синьо-жовтий стяг над Паралімпійським селищем

У південнокорейському місті Пхьончхані у четвер, 8 березня, урочисто піднято прапор України та пролунав наш Державний гімн. З цього моменту українська збірна офіційно представлена на ХІІ зимових Паралімпійських іграх у числі 49-ти країн-учасниць.

Урочиста церемонія відкриття Паралімпіади відбудеться завтра, 9 березня. До національної збірної України на ній включено 30 осіб – 20 спортсменів та 10 спортсменів-провідників. Вони боротимуться за медалі у трьох видах спорту з шести, що входять до програми Ігор: лижні перегони, біатлон, гірськолижний спорт (сноуборд). Триватиме Паралімпіада до 18 березня.

Найтитулованішою спортсменкою у нашій команді є 34-річна Юлія Батенкова-Бауман. На трьох попередніх Паралімпіадах вона здобула у лижних перегонах і біатлоні 13 нагород – 9 срібних і чотири бронзових. А 39-річний харків’янин Віталій Лук’яненко приїхав вже на п’яту в своєму житті Паралімпіаду. Він виступає у змаганнях біатлоністів із вадами зору і вже здобув на попередніх іграх вісім нагород, чотири з яких золоті.

Це буде шоста зимова Паралімпіада за участю команди України. На попередніх п’яти наші здобули 90 медалей – 20 золотих, 34 срібних і 36 бронзових. Цьогоріч спортсмени з обмеженими можливостями вперше прирівняні у преміальних до класичних олімпійців. Відповідно перемога на Паралімпіаді принесе 125 тисяч доларів, срібна нагорода – 75 тисяч, бронзова – 50 тисяч.

Синьо-жовтий стяг над Паралімпійським селищем

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.03.2018 0:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.