В центре внимания:

Створене майстрами ще до нашої ери

Створене майстрами ще до нашої ери

Плоди їх праці першими з наших сучасників побачили британські археологи, які знайшли унікальну колекцію металевих виробів. За експертними оцінками їх виготовлено приблизно 2300 років тому, повідомляє 29 листопада Західна інформаційна корпорація (ЗІК).

Виявлені артефакти є дуже цінними. Тепер учені можуть простежити, як на місці знахідки упродовж багатьох поколінь розвивалося поселення. У числі знайденого – рідкісні та красиво прикрашені котли, шпилька для сукні, залізна брошка та меч.

Розкопки відбуваються у місцевості Гленфілд Парк. Робота ще триває, але виявлені знахідки вже дозволяють говорити про одне з найбільш важливих відкриттів останніх років. На думку вчених тут упродовж кількох століть перебувало поселення. Його заснували приблизно у п’ятому столітті до нашої ери, а у третьому воно значно розширилось. Тоді й з’явилося більше цінних на той час предметів. Найважливішими знахідками археологи називають котли, які, найімовірніше, використовувалися з ритуальною метою. Вони розрізняються за розміром, і були зроблені з окремих частин, з залізними кільцями і ручками, а також з чашами з мідних сплавів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.11.2017 23:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.