В центре внимания:

Сто українських шкіл запрацюють за новим стандартом

Сто українських шкіл запрацюють за новим стандартом

Лілія Гриневич

З початку нового навчального року 100 українських шкіл працюватимуть за новим стандартом початкової освіти. Про це заявила Лілія Гриневич, міністр освіти та науки України. За її словами, вчителі пройдуть спеціальну перепідготовку, щоб засвоїти нові методики викладання. «Перед початком навчального року презентуватимемо стандарт початкової школи. Це — пілотний проект і ми вже працюємо з вчителями, котрі пройдуть підготовку. 20 тис. учителів, котрі братимуть перший клас у 2018-2019 навчальному році, також мають пройти перепідготовку», — сказала п. Гриневич.
Як повідомили у Міністерстві освіти та науки України (МОН), пілотний проект допоможе відійти від карального оцінювання, а натомість створити систему, що стимулює навчання. Зокрема, передбачається, що в першому та другому класі оцінок не буде, оцінювання почнеться з третього класу.
«Уже цього року ми підняли вчителям заробітну плату на 50 % і просунули їх по єдиній тарифній сітці. Тобто вже зробили крок, щоб іти до цієї планки. Але темп цього просування покаже економічний розвиток країни», — заявила Лілія Гриневич. Також вона розповіла, скільки коштуватиме Україні реформа середньої школи. «Цей проект орієнтовно буде мати вартість 6 млн EUR. Він розрахований на чотири роки. Це — не надто великі кошти на такий проміжок часу, але ці кошти ми вкладемо саме у формування нової моделі педагогічної освіти. Тому що у нас ще залишилася архаїчна модель педагогічної освіти, яка молодих вчителів швидше забезпечує теоретичною підготовкою, але не дає їм практичних сучасних інструментів», — повідомила міністр.

Роман Ганкевич, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.07.2017 18:17 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.