В центре внимания:

Страйк проти обмеження права на страйки

Страйк проти обмеження права на страйки

Про черговий спалах масових протестів у Греції розповідає у вівторок, 16 січня, сайт «Deutsche Welle». Напередодні демонстранти (за даними влади – близько 6 тисяч) зібралися біля будівлі парламенту в Афінах, щоб висловити свій протест у зв’язку з нововведеннями, які обмежують права на страйк. Окремі радикально налаштовані активісти почали кидати каміння і фарбу в поліцейських. Ті у відповідь застосували світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Причиною заворушень стали реформи, прийняті грецьким парламентом раніше в той сам день. У тому числі внесено поправки до закону, за якими страйк є легальним лише в тому випадку, якщо його підтримало більше половини членів профспілки. Раніше для організації страйку вистачало підтримки 20 відсотків, а у деяких випадках вистачало лише резолюції профспілки підприємства. Повідомляється, що поправка пройшла не надто легко. Її прийняли 154 голосами, проти проголосував 141 депутат.

Учора в Афінах перестав працювати громадський транспорт, що викликало серйозні затори. А участь у страйку авіадиспетчерів призвела до скасування низки рейсів. Заклик профспілок підтримали також вчителі, судді та лікарі.

Світлина Reuters.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.01.2018 13:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.