В центре внимания:

Сутички симпатиків Міхеіла Саакашвілі з поліцією

Сутички симпатиків Міхеіла Саакашвілі з поліцією

У неділю, 17 грудня, у столиці України відбувся «Марш за імпічмент», організований колишнім президентом Грузії, а нині лідером української партії «Рух нових сил». Дані про число учасників дуже різняться – від двох до 10 тисяч осіб. На Майдан Незалежності шлях для демонстрантів перекрили. Однак провести мітинг їм таки вдалося – на Хрещатику.

У своїх виступах опозиційні політики закликали присутніх «мирним шляхом повалити владу бариг». Пролунав і заклик прийти 19 грудня до парламенту і навіть будувати там барикади.

Наприкінці мітингу до присутніх звернувся Міхеіл Саакашвілі. Саме з його уст пролунала пропозиція відправитися до Міжнародного центру культури і мистецтв (він більше відомий за старою, ще радянською назвою – «Жовтневий палац») і розмістити у його приміщенні штаб координаційної ради.

Учасники «Маршу за імпічмент» здійснили спробу штурмубудівлі, однак поліції вдалося їм перешкодити. Кореспондент «Deutsche Welle» повідомив, що поліцейські, які відтісняли людей, мали закриті обличчя і були без номерних знаків. А це суперечить законодавству. На місці зіткнень є постраждалі.

Посол Канади в Україні Роман Ващук грудня написав у мережі Twitter: «Спроби захоплення і нищення публічних будівель – це зловживання правом на мирний протест».

Світлини: вгорі – хода, внизу – штурм.

Сутички симпатиків Міхеіла Саакашвілі з поліцією

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.12.2017 22:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.