В центре внимания:

Сьогодні Квітці Цісик виповнилося б 65 років

Сьогодні Квітці Цісик виповнилося б 65 років

Ця видатна співачка народилася 4 квітня 1953 року у Нью-Йорку і все життя прожила у США. З нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г’юстон та інші зірки першої величини. Але в Україні вона стала широко популярною вже після смерті.

Батько Квітки Цісик був львівським скрипалем. Її бабуся, дідусь, мама жили до 1944 року у Львові. У 1949 році ця інтелігентна родина опинилася у США. У дитинстві Квітка була пластункою – їздила у табори, вивчала там українські пісні, звичаї та обряди.

Повне ім’я співачки – Квітослава. Рідні і близькі називали її Квіткою. А популярність у США здобула під сценічним псевдонімом Кейсі (від перших літер імені та прізвища – Kvitka Cisуk). Вона записала два україномовні альбоми – «Квітка» у 1980 році та «Два кольори» у 1989-му. До України ці платівки потрапляли здебільшого контрабандою, люди перезаписували пісні і передавали один одному.

Квітка Цісик побувала в Україні лише один раз. У 1983 році приїхала із мамою у Львів, але ця поїздка не афішувалася. Більше побувати на етнічній Батьківщині не судилося. Перешкодила невиліковна хвороба. Талановита співачка померла, не доживши п’ять днів до свого 45-річчя.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.04.2018 18:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.