В центре внимания:

Таємнича смерть української правозахисниці

Таємнича смерть української правозахисниці

У понеділок, 1 січня, Київське обласне управління поліції повідомило через мережу Facebook: «38-річну жительку с. Демидів Вишгородського району, яка зникла 3 дні тому, сьогодні виявили бездиханною у місцевій річці». Цього було цілком достатньо, щоб зрозуміти – йдеться про юристку Ірину Ноздровську, яку безуспішно розшукували з 29 грудня.

Незабаром надійшло підтвердження, що загиблою є саме вона. Знайдене тіло відправили на проведення судово-медичної експертизи. Лише після її висновків буде офіційно повідомлено про причини та обставини смерті. На місці події працює слідчо-оперативна група. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

За основною версією злочин пов’язаний з професійною правозахисною діяльністю Ірини Ноздровської. Останні кілька років вона займалась справою про загибель своєї сестри, яку збив на автомобілі Дмитро Россошанський, племінник голови суду Вишгородського району. Винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня 2017 року відбулося засідання апеляційного суду, який відмовило йому у застосуванні амністії. ЗМІ твердять, що родичі та друзі Дмитра Россошанського неодноразово погрожували Ірині Ноздровській.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.01.2018 21:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.