В центре внимания:

Територіальні претензії в Егейському морі

Територіальні претензії в Егейському морі

Про них оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час державного візиту до Греції у четвер, 7 грудня. Окрім того, турецький лідер, розкритикував ставлення грецької влади до представників турецької меншини і звинуватив Євросоюз у затягуванні реалізації договору про біженців.

«Повітряні і морські кордони можна було б поліпшити», цитує сайт «Deutsche Welle» слова турецького президента. Ще до від’їзду в Афіни він поставив під сумнів Лозанський договір від 1923 року. За цим документом Греція отримала майже всі острови в Егейському морі біля узбережжя Туреччини. З тих пір між обома державами не припиняються суперечки про точність прокладеного кордону.

Уряд в Афінах роздратовано відреагував на претензії Реджепа Ердогана, наголосивши, що його візит повинен сприяти «побудові мостів, а не стін». Президент Греції Прокопіс Павлопулос виключив можливість перегляду Лозанського договору, заявивши під час перемовин: «Для нас цей договір не є предметом торгу. Він не вимагає ні перегляду, ні оновлення».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.12.2017 18:51 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.