В центре внимания:

Україна — на другому місці у списку головних боржників МВФ

Україна — на другому місці у списку головних боржників МВФ

Згідно з даними Міжнародного валютного фонду (МВФ), за 26 років співпраці Україна увійшла в число найбільших боржників фонду, посівши друге місце після Греції. За час незалежності Україна отримала від МВФ дев’ять траншів. Станом на 31 січня 2018 року сума непогашених боргів склала понад 8,5 млрд SDR (грошової одиниці МВФ). У гривнях за поточним курсом ця сума становить близько 322 млрд грн, а в доларах — 11,93 млрд USD.
Греція винна МВФ 9,16 млрд SDR, або близько 12,8 млрд USD. На третьому місці в Топ-3 боржників опинилася Португалія з боргом в 3,86 млрд SDR, тобто трохи більше 5,4 млрд USD.
При цьому на початку лютого Україна частково розрахувалася з МВФ за боргами за програму stand-by 2014 року. Так, заплатили два транші — 375 млн і 87 млн USD. Повернення боргу почалося в серпні 2017-го, до цього діяло відтермінування виплат, пов’язане з реструктуризацією зовнішній боргів, яку провели 2015 року.
Втім, Україна винна не лише МВФ — загальний державний борг країни перевищив 2 трлн грн. Тільки 2018-го Україні доведеться погасити 4 млрд USD заборгованості. А загалом за наступні чотири роки Україна має виплатити за зовнішнім боргом близько 20 млрд USD.
Золотовалютні резерви Національного банку України зараз складають близько 18 млрд USD. За підрахунками експертів, власних коштів на погашення боргів Україні заледве вистачить, тому найкращим варіантом є нові кредити. При цьому, як зазначають фахівці, дуже важливо позичати гроші на вигідніших умовах, зменшуючи суми виплат за відсотками. Таким чином, Україна зможе поступово полегшувати борговий тягар.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.03.2018 20:11 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.