В центре внимания:

Україна і Польща: до порозуміння ще далеко

Україна і Польща: до порозуміння ще далеко

Інтернет- видання «Європейська правда» у понеділок, 26 березня, оприлюднило інтерв’ю заступника міністра закордонних справ Польщі Бартоша Ціхоцького. Інтерес до цього політика в Україні різко зріс після його гучної заяви про те, що Україна відплатила за проданий їй з Польщі у кризові дні газ маршем «Львів не для польських панів».

Окрім того, Бартош Ціхоцький у міністерстві є куратором відносини з Україною, тому висловлені ним думки дають можливість спрогнозувати напрямок дискусій Києва і Варшави щодо різного прочитання історії.

Поміж іншого, журналісти поцікавилися думкою співрозмовника про дискримінацію українців у ті часи, коли західноукраїнські землі входили до складу Польщі. Відповідь заслуговує на повагу за щирість: «Ми не зачиняємо архіви та не намагаємося приховати інформацію про злочини того часу проти українців. Зрештою, ми ніколи не стверджували, що всім українцям тоді жилося добре».

Водночас, дипломат розповів про ситуацію, в якій польська медсестра розірвала документ українки, побачивши, що та прописана на вулиці Бандери. Ось як це прокоментував Бартош Ціхоцький: «Це прикрий випадок, проте я хотів би вступитися – ми не знаємо про родинну історію цієї людини, можливо, її родичі були вбиті послідовниками Бандери. Звичайно, що і українська дівчина ні в чому не винна – мало хто на якій вулиці прописаний? Але це показує, що героїзація Україною людей, яких ми вважаємо злочинцями, продовжує отруювати наші відносини».

Загалом з оприлюдненого інтерв’ю можна зробити висновок, що суперечності на історичному ґрунті ще не скоро будуть розв’язані.

Світлина: Бартош Ціхоцький.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.03.2018 13:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.