В центре внимания:

У Барселоні постраждали три десятки демонстрантів

У Барселоні постраждали три десятки демонстрантів

У ніч на суботу, 24 березня, департамент охорони здоров’я каталонського Женералітату (так тут називається організація місцевого самоврядування) повідомив, що з вечора попереднього дня за медичною допомогою звернулися 29 осіб, які отримали легкі травми, в основному забої. Усі вони брали участь у масовій демонстрації, організованій у Барселоні прихильниками незалежності автономної області від Іспанії. Протестувальники намагалися прорвати поліцейський кордон біля будівлі представництва іспанського уряду у столиці Каталонії, кидали димові шашки і пляшки. У відповідь правоохоронці застосували гумові кийки.

Протести у Барселоні та інших каталонських містах почалися напередодні після оголошення Верховним судом Іспанії рішень щодо підозрюваних у причетності до сепаратистського процесу. Суд видав міжнародний ордер на арешт колишнього каталонського лідера Карлеса Пучдемона, який завбачливо втік до Бельгії, та ще п’яти місцевих політиків, що теж переховуються від іспанського правосуддя за кордоном. Крім того, заарештовані п’ять провідних політиків, які виступають за відділення Каталонії від Іспанії. У їх числі опинився і кандидат на посаду очільника каталонської адміністрації Жорді Туруль.

Нагадаємо, що уряд Іспанії торік на початку листопада відправив у відставку каталонську адміністрацію і позбавив повноважень регіональний парламент. Приводом послужила організація місцевими політиками референдуму про незалежність регіону та проголошення «суверенної Каталонської республіки». Конституційний суд у Мадриді визнав такі дії незаконними.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

24.03.2018 12:41 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.