В центре внимания:

У Лондоні хочуть сповільнити «Brexit»

У Лондоні хочуть сповільнити «Brexit»

Комітет Палати громад британського парламенту, який опікується процесом виходу з Євросоюзу, в неділю, 18 березня, запропонував відкласти дату цього політичного розлучення. Така рекомендація міститься у представленій цього дня доповіді.

Зокрема, у тексті сказано: «Якщо принципові аспекти майбутнього партнерства не будуть визначені до жовтня 2018 року, уряд повинен прагнути до розширення перехідного періоду». Дату виходу Великої Британії з Європейського Союзу пропонують перенести у зв’язку з тим, що надто затягнувся переговорний процес. Сторони досі не можуть прийти до згоди, наприклад, у питанні кордону між Північною Ірландією та Ірландією. Перехідний період, під час якого Лондону і Брюсселю необхідно домовитися про те, як буде виглядати майбутнє партнерство, збігає 29 березня 2019 року.

Як зазначає агенція AFP, до комітету з «Брекзіт» входять, здебільшого, ті депутати, які голосували проти виходу з Євросоюзу. Його голова Хіларі Бенн з опозиційної Соціал-демократичної лейбористської партії заявив, що перемовини знаходяться зараз у «критичній стадії». Раніше у березні голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що без реального плану вирішення «ірландського» питання, переговори про вихід Великої Британії із складу спільноти можуть зайти у глухий кут.

Світлина: парламент Великої Британії.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.03.2018 0:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.