В центре внимания:

У Поморянському замку на Львівщині обвалилася стіна

У Поморянському замку на Львівщині обвалилася стіна

У п’ятницю, 12 квітня, стався обвал найбільш аварійної частини Поморянського замку — мур східного крила, який кілька місяців перебував у критичному стані. Ще взимку ця стіна частково почала відшаровуватися, відтак з’явився ризик обвалу. 30 березня комісія з питань культури, історико-культурної спадщини та туризму Львівської обласної ради (ЛОР) передбачила 500 тис. грн на позапланові стабілізаційні роботи та водовідведення у цьому місці.
За інформацією Ганни Гаврилів, куратора ініціативної групи з відродження Поморянського замку, наразі ще точно не відомо, коли саме стався обвал стіни. Внаслідок цієї події, за даними ініціативної групи з порятунку Поморянського замку, ніхто не постраждав.
Нагадаємо, що за інформацією Оксани Ткачук, директора департаменту архітектури і містобудування Львівської обласної державної адміністрації, на першочергові протиаварійні роботи у Поморянському замку треба 11 млн грн. За останні два роки ЛОР виділила на такі роботи 1,5 млн грн. Також торік Золочівська районна рада виділила замку 100 тис. грн. Ремонтні роботи в замку проводить підрядник «Центр комплекс», а сума договору підряду становить 8,2 млн грн.

Катерина Родак, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.04.2018 12:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.