В центре внимания:

У райцентрі на Львівщині депутатам пропонують чергувати біля смітників

Про це йдеться на офіційному сайті Сколівської міської ради.

Сколівчанами в середньому накопичується сміття 426 м³ в місяць, а мешканцями району привозиться сміття в середньому 20,26 м³ в місяць. Це лягає значним тягарем на бюджет Сколівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства.

Сколівське комунальне підприємство зі своїми надходженнями до бюджету не може собі дозволити безкоштовно збирати та вивозити привізне сміття.

Ця проблема є надзвичайно кричуща вже протягом кількох років, але вирішувати її потрібно негайно, тому міська рада звернулася до депутатів щодо організації чергування біля смітників з метою недопущення скидування сміття мешканцями району. А також скеровано звернення до сільських голів Сколівщини щодо інформування мешканців про адміністративну відпові-дальність за відсутність договорів на вивіз твердих побутових відходів. Громада вимагає чистоту в місті та раціональне використання бюджету.

У Сколівській міськраді наполягають на тому, що всі мусять укласти угоду на вивіз ТПВ та долучатися до організації та контролю за чистотою в населених пунктах.

В свою чергу Сколівська міськрада попереджає, що в місті Сколе організовано постійне чергування біля смітників для виявлення іногородніх порушників благоустрою. Тому кожен мешканець району повинен знати про те, що кожен хто буде звозити сміття до міста, не маючи угоди, буде притягнений до адміністративної відповідальності з подальшим накладенням штрафу.

Слід наголосити, що в місті Сколе діють Правила благоустрою:

відповідно до п.44 ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" накладаються стягнення, передбачені ст.ст.82,152 КУпАП за порушення вимог цих Правил, а саме за:

"6.1.24. Відсутність у підприємств, установ, організацій, ОСББ, ЖБК, громадян, які користуються чи володіють житловими та нежитловими приміщеннями (будівлями, спорудами) договору на вивіз твердих побутових відходів із спеціалізованими організаціями".

Розклад чергувань оприлюднила на своїй сторінці у Facebook депутатка Сколівської міської ради Оксана Бондар.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.02.2018 10:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.