В центре внимания:

У Саудівській Аравії заарештовані 11 принців

У Саудівській Аравії заарештовані 11 принців

Про цю, насправді нечувану подію, провідні інформаційні агенції світу повідомили у неділю, 5 листопада. Напередодні у цій арабській країні почав працювати Комітет боротьби з корупцією. І уже через кілька годин його діяльності були затримані 11 принців та кілька десятків осіб не королівської крові – депутатів, бізнесменів, колишніх і навіть чинних міністрів. Імена та зміст підозр наразі не розголошують. Однак відомо, що поміж заарештованих опинився принц, мільярдер і племінник короля Саудівської Аравії аль-Валід бен Таляль.

Новостворений антикорупційний комітет очолив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман. 5 листопада міністр фінансів країни Мухаммед бен Абдалла аль-Джадаан заявив, що рішення про заснування комітету і останні затримання спрямовані на збереження інвестиційного клімату та покликані зміцнити впевненість у верховенстві права.

Принц Мухаммед ібн Салман раніше оголошував про намір радикально модернізувати країну і її економіку. Він був призначений наслідним принцом влітку цього року, проте вже давно вважається найвпливовішою особою у Саудівській Аравії. Чистки політичної еліти, ймовірно, допоможуть йому ще більше зміцнити свою владу і здійснити заплановані реформи. Втім, одночасний арешт такого значного числа впливових політичних фігур може обурити консервативні кола. А суспільство у Саудівській Аравії не звикло до різких змін.

Світлина AFP: очільник саудівського Комітету боротьби з корупцією наслідний принц Мухаммед ібн Салман.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.11.2017 14:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.