В центре внимания:

Французи проти статусу першої леді

Французи проти статусу першої леді

І їх стає щораз більше. Відповідна петиція, оприлюднена на сайті change.org, станом на 7 серпня вже набрала понад 220.000 підписів, пише британський таблоід The ​​Daily Mail. Запропонований раніше офіційний статус дружини президента Франції не передбачає заробітної платні, однак він дозволяє мати офіс, підлеглих службовців і окремий бюджет. Однак опоненти вважають, що це стане порушенням закону, який забороняє законодавцям наймати родичів на роботу.

Як відомо, Бріджит Макрон активно підтримувала чоловіка під час передвиборної кампанії. І Еммануель Макрон публічно обіцяв у разі перемоги ввести її до своєї адміністрацію як асистента. Він також заявив, що не збирається оплачувати роботу дружини із державних коштів.

Ще до свого обрання Еммануель Макрон неодноразово критикував попередників за те, що вони не заснували статусу першої леді держави. На його думку, це дозволяло безконтрольно витрачати кошти на утримання перших леді. Для прикладу було названо дружину Ніколя Саркозі, яка, начебто, обходилася бюджету у 60 тисяч євро на місяць (понад $ 70 тисяч).

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.08.2017 22:45 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.