В центре внимания:

Чи потрібні європейцям свої Сполучені Штати?

Чи потрібні європейцям свої Сполучені Штати?

Про це пише 28 грудня сайт «Deutsche Welle», посилаючись на результати опитування, проведеного компанією YouGov. З пропозицією створити Сполучені Штати Європи виступив лідер німецьких соціал-демократів Мартін Шульц.

Сама ідея не нова. Дискусії на цю тему відбувалися ще перед Першою світовою війною. А повернувся до неї лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) на партійному з’їзді, що відбувся на початку грудня. Мартін Шульц пропонує перетворити Європейський Союз (ЄС) на Сполучені Штати Європи до 2025 року, прийнявши спільну конституцію. Держави ЄС, які відмовляться її підтримати, як вважає політик, повинні автоматично вибути з Євросоюзу. У Християнсько-демократичному союзі, який очолює Анґела Меркель цю ідею розкритикували.

Не знайшла вона особливої підтримки і у громадян країн ЄС. Найбільше прихильників створення Сполучених Штатів Європи виявилося у Німеччині (30 відсотків) та Франції (28 відсотків). Нагадаємо, що ці держави неофіційно називають «важковаговиками» об’єднаної Європи. У скандинавських країнах (Норвегії, Данії, Швеції і Фінляндії) «за» висловилися від 12 до 13 відсотків мешканців. А найбільш скептично до пропозиції Мартіна Шульца поставилися у Великій Британії, яка готується вийти зі складу ЄС. Зацікавлених виявилося лише 10 відсотків.

Світлина: Мартін Шульц.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.12.2017 12:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.