В центре внимания:

Яворівський нацпарк може отримати міжнародну фінансову допомогу

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 2 лютого, під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України, Кредитної Установи для Відбудови (KfW, Німеччина) відбулось підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між виконавцем проекту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні" та реципієнтами – директорами 8 цільових природно-заповідних територій. Серед підписантів меморандуму – директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк.

"Підписання цього меморандуму дозволить визначити національні парки реципієнтами даної допомоги. Це забезпечить їхню повноцінну участь у проекті та можливість отримувати міжнародну допомогу", – пояснив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко.

Зазначимо, що підписання меморандуму є обов’язковою умовою для отримання міжнародної допомоги в межах проекту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні", для реалізації якого уряд Німеччини через Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ), надав ґрант у розмірі до 14 млн євро.

Як розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, у випадку отримання міжнародної допомоги у парку вдасться покращити матеріально-технічну, оновити проекти організації території відповідно до сучасних вимог та вирішити окремі земельні питання.

"Завдяки реалізації проекту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні" природоохоронні установи отримають закуплені для них автомобілі, уніформу, а також зможуть розвинути інфраструктуру природно-заповідних територій", – зазначив Руслан Гречаник.

Після підписання меморандуму всіма сторонами, меморандум передадуть у Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, щоб зареєструвати цільові природно-заповідні території проекту як реципієнтів.

Зазначимо, упродовж 2018-2020 років у Яворівському національному парку зберігатимуть пам'ятки історико-культурної спадщини в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Нагадаємо, за підсумками 2015 року Міністерство екології та природних ресурсів визнало Яворівський національний природний парк найкращим в Україні.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.02.2018 4:11 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.