В центре внимания:

Європа запитує: «А де наші гроші?»

Європа запитує: «А де наші гроші?»

Як повідомив у середу, 2 серпня, сайт «Mind» з посиланням на Finbalance, йдеться про чималу суму – 10 млн євро (понад $ 11,8 млн). Ці гроші Європейський союз (ЄС) виділив цільовим призначенням на реконструкцію митних постів в Україні ще кілька років тому. Однак пропускні пункти на західному кордоні досі належним чином не оновлені. І тепер через це розгорається великий міжнародний скандал.

Найбільш пильну увагу привертає до себе міжнародний пункт пропуску «Устилуг – Зосін», що на Волині. Саме через нього пролягає найближчий шлях з Києва до західного кордону. Ще наприкінці 2012 року від ЄС було отримано 6 млн євро за проектом прикордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь». Відкрити оновлений пункт перетину кордону планували ще у 2014 році, але роботи затяглися. Від місцевого митного керівництва вдалося дізнатися, що аж у 3 мільйони євро обійшлися земляні роботи. Ще за стільки ж повинні були побудувати адмінбудівлі для прикордонних і митних служб, нові смуги, поставити бокс поглибленого огляду та сканер. Але тепер сумніваються, що цих грошей вистачить.

За програмою прикордонного співробітництва планували також оновити пункт пропуску «Рава-Руська» та купити техніку для КПП «Краковець», «Шегині» та «Ягодин». Окремо виділено кошти на комп’ютери і розвиток IT-технологій на постах у Львівській та Волинській областях. Але, як інформає анонімне джерело у Мостиському прикордонному загоні: «Роботи йдуть туго, фактично ще нічого не зроблено».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.08.2017 4:17 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.