В центре внимания:

Європейська колія дійде до Львова

Європейська колія дійде до Львова

Правда, ще невідомо коли. Перебуваючи у п’ятницю, 20 квітня, з робочим візитом у Львові Президент Петро Порошенко запропонував почати обговорення можливостей заміни чинної залізничної колії з боку кордону з Європейським Союзом (ЄС) до Львова на вузьку європейську.

Глава держави наголосив, що така ініціатива значно спростить як подорожі для туристів, так і вантажні перевезення. Адже тоді відпаде потреба змінювати колісні пари під вагонами. Зокрема, Петро Порошенко заявив: «Я хочу і кордон ЄС у плані залізниці пересунути і провести його по Львову. Це можемо зробити, якщо будуть опрацьовані проекти побудови вузької колії до Львова». Правда, Президент попередив, що це лише можливий проект, щодо якого він має намір дати доручення про підготовку пропозицій та провести обговорення з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою й керівництвом «Укрзалізниці».

Наразі залізниця в Україні працює на коліях шириною 1520 міліметрів, що є старим стандартом, прийнятим у колишньому СРСР. А у Євросоюзі та багатьох інших країнах відстань між внутрішніми краями рейок становить 1435 мм.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.04.2018 15:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.