В центре внимания:

Із початку року у Львові виникло вже понад 60 пожеж сухостою

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Загалом із початку року у Львові зафіксували вже 61 пожежу сухої рослинності, 14 пожеж на тофовищах та ще 3 випадки спалювання сміття. Причиною майже 90% таких пожеж є людська недбалість.

Як зазначають в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, цьогорічна кількість пожеж в екосистемах значно зросла у порівнянні з минулим роком. Якщо станом на сьогодні у Львові виявили понад 78 таких пожеж, то протягом усього 2016 року їх було лише 28.

«Зараз починаються жнива, а при жнивах дуже часто палять стерню, тому ми ще раз застерігаємо мешканців не спалювати сухостою, бо це загрожує виникненням масштабних пожеж, що є дуже небезпечним для здоров’я і життя людей, особливо для тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами. А горіння торфу завдає значних економічних та екологічних збитків місту і загрожує виникненням надзвичайних ситуацій місцевого рівня», – наголосили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради.

Зазначимо, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 340 грн. А за порушення, вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, штрафи зростають удвічі.

Нагадаємо, вчора під час спалювання сухостою на Жовківщині загинула людина.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.08.2017 15:17 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.