В центре внимания:

Чи оберуть новий талісман Києва?

Вже в наступному місяці столиця України зможе похвалитися власним талісманом. У грудні стартувавконкурс робіт, за підсумками якого буде обраний символ міста. Автора-переможця нагородять призовимфондом в розмірі 150 000 гривень.

Умови участі в конкурсі

До конкурсу допускалися роботи, що містили графічне зображення майбутнього талісмана. Відповідно до поставленої задачі, це міг бути будь-який персонаж в образі реальної або міфічної істоти.

Кияни не змусили журі нудьгувати: в конкурсі взяли участь кілька сотень художників і графічнихдизайнерів, серед яких комісія відібрала 10 кращих. Справа - за городянами. На сайті талісману можнапознайомитися з усіма героями, затвердженими адміністрацією, і проголосувати за улюленне зображення.

Переможець конкурсу буде оголошений 19 грудня 2018 року.

10 ТОП-талісманів

В онлайн-голосуванні взяли участь кращі, на думку членів журі, роботи учасників. Кілька днів тому новиниКиєва на 24tv.ua з'ясували лідера голосування. Це – зелений «Соловейко»: малюнок зі складною деталізацією, але чудовим виконанням. В даному контексті соловей уособлює натхненність і свободу, а зелений колір - квітучість міста каштанів.

Багато шансів у Каштанчика Кия та його друзів - Щека, Хорива і Лебідь. За твердженням автора, талісманпов'язує минуле, сьогодення й майбутнє, взаємодію жителів і міста, які змінюють один одного.

Ще одне бачення засновників столиці пропонує автор «Кия, Хорива, Щека, Либідь». Згідно із задумом, Кий - центральний персонаж, старший брат, Хорив - спортсмен, Щек - вчений і винахідник, а їх сестра Либідьпіклується про благополуччя та комфорт міста.

Тема київських каштанів була представлена ​​відразу в трьох роботах: «Каштанчик-їжачок», «Штанчік» і «Пес-Каштанчик».

А ось перше місце в категорії «Оригінальність» має дістатися автору «Титана» - міфічного героя, на плечах якого начебто стоїть місто.

Більш реальні істоти – це мультяшний «Кот-Гід» та «Талісман-Птах», виконаний в стилі авангардизму.

Не обійшлося і без Малевича. «Чорний Квадрат» знову опинився під пильною увагою критиків, адже так називається одна з робіт конкурсу. «Чорний квадрат – це сам Київ, який поєднує простоту і силу-силеннузначень, буденність і оригінальність» - стверджує автор.

Талісман буде використовуватися в рекламних та комунікаційних заходах, туристичній сфері з метою формування позитивного іміджу міста.

Є переможець?

15 грудня журі внесло пропозицію щодо скасування конкурсу. На думку адміністрації всі роботи, представлені на голосуванні, не відповідають високому статусу міста і не впораються з покладеною на них місією.

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.12.2018 19:46 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.