В центре внимания:

Для чого робиться МРТ головного мозку?

Для чого робиться МРТ головного мозку?

МРТ (магнітно-резонансна томографія) головного мозку дозволяє аналізувати стан усіх тканин головного мозку з використанням електромагнітного поля для отримання тривимірного зображення. Метод дозволяє детально візуалізувати структури мозку, виявити дефекти тканин та судинного русла. МРТ головного мозку ціна якого бюджетна, — один із новітніх і молодих методів дослідження, тому він безпечний та високоінформативний. Процедура діагностики стану центральної нервової системи з використанням ядерного магнітного резонансу, що згодом оброблена на комп'ютері для отримання даних, не має аналогів і є «золотим стандартом» обстеження для переважної кількості можливих патологій.

Як проходить МРТ головного мозку?

Метод томографії дозволяє досліджувати та вивчати органи людини, ґрунтуючись на насиченості тканин різної структури атомами водню. Також мають значення та особливості їх магнітних властивостей. Таку процедуру найчастіше призначають у складних клінічних ситуаціях: онкологічним хворим, для детального та чіткого розгляду пухлини та ураженого органу, при демієлінізуючих захворюваннях, при деяких різновидах інсультів.

Під час процедури простежується стан усіх відділів головного мозку, а також мозочок, базальні ядра, шлуночки, співвідношення сірої та білої речовини та інші структурні показники. Метод безпечний, оскільки пацієнт під час діагностики не піддається опроміненню рентгенівськими променями. Контрастний препарат вводиться у вену за допомогою шприца-системи. Протягом 10-30 секунд речовина проникає у всі судини та тканини та засвічує необхідні для діагностики ділянки.

Проведення складається з кількох етапів:

  • Перед тим, як ввести препарат, виконується нативне дослідження, без застосування контрасту.
  • Після цього пацієнту робиться ін'єкція з контрастною речовиною у необхідному обсязі.
  • Потім потрібно зробити повторний набір програм сканування.

Більшість пацієнтів не відзначають будь-яких погіршень у самопочутті або побічних ефектів.

Для чого роблять МРТ головного мозку з контрастною речовиною?

МР-контрастні препарати використовують для виявлення новоутворень, аутоімунного запалення та інших патологічних змін. Найчастіше застосовують у нейрохірургії та неврології для можливості більш інформативного та якісного дослідження. Речовина дозволяє візуалізувати точні межі, структуру та локалізацію пухлини, активність демієлінізуючого процесу, вираженість кровопостачання області, що знаходиться під наглядом МРТ.

Переваги МРТ головного мозку в тому, що зберігається чітка картина всіх структур, навіть якщо тканини знаходяться на різній глибині, також надає можливість досліджувати всі ділянки мозку, закриті черепною коробкою.

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.11.2021 10:47 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.