В центре внимания:

Морози триватимуть до Великодня: синоптики різко змінили прогноз

Морози триватимуть до Великодня: синоптики різко змінили прогноз

Хотите читать новости в другом формате?
Подписывайтесь на телеграмм-канал Орбита-Львов
Подписаться можно ЗДЕСЬ

Незважаючи на аномально теплу зиму, українцям не варто розраховувати на різке потепління в березні і квітні. Синоптики прогнозують, що холодна і сира погода протримається аж до Великодня.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє «Апостроф«.

За словами синоптика Леоніда Горбаня, в квітні буде холодна і сира погода аж до Великодня (19 квітня). А ось в кінці місяця буде ясно і тепло.

У свою чергу завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух каже, що тенденції теплої зими продовжаться навесні.

«Температура в березні може бути на 2-3 градуси вище норми, в квітні і травні — на 1-2 градуси вище норми. Але, за останніми довгостроковим прогнозам, очікується значний дефіцит опадів. Це тривожно, так як у нас була суха осінь, безсніжна зима», — зазначила вона.

Також синоптики прогнозують, що опади очікуються в межах 80-90% від норми на всі три весняні місяці. Не виключено, що країну накриють один-два весняних циклони, які принесуть таку необхідну рослинам додаткову вологу.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру розповіли, що погода у березні буде по-справжньому весняною. При цьому, весна прийде в Україну вже у вівторок, 3 березня. В цей день по всій країні повітря прогріється від +9 до +16 градусів, дощі можливі лише на заході. 4 березня утримається схожа синоптична ситуація.

Раніше синоптики повідомили, що у березні 2020 року середня місячна температура в Україні прогнозується на рівні 1-7 градусів тепла, що на 2-3 градуси вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 24-44 мм, в гірських районах 36-80 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Також з’явився прогноз погоди на прийдешнє літо – народний синоптик Назарій Данилюк каже, що кліматичне літо прийде в Україну раніше календарного, але при цьому погода влітку буде досить мінливою: очікуються сильні зливи та буревії.

Раніше народний синоптик Леонід Горбань повідомляв, що на жителів України чекають морози у березні, а останній місяць весни принесе засуху. Дощів, за словами синоптика, очікувати не варто.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.04.2020 1:54 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.