В центре внимания:

Українські міста потрапили у список найкращих у світі: деталі рейтингу

Українські міста потрапили у список найкращих у світі: деталі рейтингу

Українські міста Львів, Одеса, Дніпро та Київ увійшли до рейтингу найбільш комфортних міст світу. Лідером серед українських міст у щорічному рейтингу міст світу за індексом якості життя став Львів.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в оприлюдненому рейтингу від британського сервісу Numbeo.

Серед 227 міст світу з багатьох країн Львів посів 175-е місце (115,04 балів), столиця України Київ – на 192-му місці (104,46 балів). На 195 сходинці рейтингу за індексом якості життя виявилася Одеса (102,45), відразу за нею Харків (101,86), а Дніпро – на 202-му місці (94,46).

До рейтингу увійшли 227 міст. Найкращим містом за індексом якості життя стала столиця Австралії Канберра (224,49 балів), друге місце зайняло місто Ейндховен (Нідерланди, 215,66).

На третьому місці – столиця штату Північна Кароліна Ролі (США, 215,15). Також до першої десятки увійшли: Аделаїда (Австралія), Медісон (США), Цюріх (Швейцарія), Брісбен (Австралія), Веллінгтон (Нова Зеландія), Оттава (Канада), Колумбус (США).

При формуванні рейтингу за індексом якості життя враховувалися 8 показників: індекс купівельної спроможності, вартість нерухомості відносно доходів населення, індекс безпеки, охорону здоров’я, вартість життя, індекс часу руху транспорту, забруднення, клімат.

Нагадаємо, українське місто Львів вперше потрапило до рейтингу найпопулярніших міст світу за оцінкою чисельності притоку міжнародних туристів за версією аналітичної компанії Euromonitor International. Львів посів 80 сходинку рейтингу найпопулярніших міст світу.

Також раніше в рамках проекту USAID “Громадяни в дії” експертами Українського незалежного центру політичних досліджень було дано оцінку демократичності процедур місцевих рад, які дозволяють жителям впливати на рішення. Найдемократичнішим містом України стали Чернівці із результатом 90%, а останнє місце посів Житомир з показником 29%. Порівняно із 2016 роком загальний середній рівень демократичності українських міст зріс на 17%.

До слова, аналітики Програми розвитку ООН (ПРООН) опублікували глобальний рейтинг індексу людського розвитку. Згідно нього, найкращою країною для життя стала Норвегія, яка зайняла 1 місце з 189 представлених країн. Україна за підсумками 2017 року опустилася на чотири позиції і посіла 88 місце у глобальному рейтингу індексу людського розвитку.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.01.2019 0:51 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.