В центре внимания:

УЗД підшлункової залози в Urosvit

УЗД підшлункової залози в Urosvit

УЗД підшлункової залози зазвичай проводиться в рамках УЗД черевної порожнини. На підставі цього оцінюється стан органу і визначаються запальні або пухлинні зміни. Діагностична корисність УЗД підшлункової залози висока у разі пухлин, кіст і раку підшлункової залози. Як підготуватися до тесту і з чого він складається?

Ультразвукове дослідження є одним з найбільш часто виконуваних досліджень. Його легко знайти в більшості медичних центрів України, зазвичай на нього не доводиться довго чекати, і в той же час можна зробити УЗД підшлункової в Urosvit. Однією з головних переваг ультразвукового дослідження є його неінвазивність. В основі його лежить не шкідливе рентгенівське випромінювання, а ультразвук. В результаті абсолютних протипоказань до нього практично немає, і його рекомендують вагітним жінкам і дітям.

Ефективна ультразвукова візуалізація дозволяє виявити явище поширення ультразвукових хвиль в тканинах і органах. Для цього потрібно встановити відповідну частоту, щоб хвилі не розсіювалися, а відбивалися на межі даного середовища. На основі вимірювання комп’ютер формує зображення структур і органів, враховуючи не тільки їх контури, а й зв’язність або наявність рідин.

Пацієнти, які скаржаться на біль у животі або з такими симптомами, як нудота, діарея або блювота, можуть бути направлені на УЗД органів черевної порожнини. Якщо лікар підозрює, що джерелом захворювання може бути підшлункова залоза, людина, яка проводить обстеження, зосередиться на аномаліях всередині неї.

Тривожні патології підшлункової залози, які виявляються на УЗД, включають видимі утворення, що містять рідину (кісти), збільшення підшлункової залози та проток підшлункової залози (запалення), а також пухлини. Можливими пухлинними змінами є аденокарцинома, інсулінома та глюкагонома. Рак підшлункової залози – це рак з дуже високим рівнем смертності, і єдиний шанс на лікування – це раннє виявлення. Тому радимо звернутися УЗД підшлункової в Urosvit.

Ультразвукове дослідження підшлункової залози безпечне для пацієнта, тому його можна проводити практично кожному. Єдиним протипоказанням є розрив безперервності шкіри в області живота або опік. В інших випадках можна провести УЗД. Якщо є необхідність в дуже детальному обстеженні підшлункової залози, УЗД поєднують з ендоскопічним УЗД. При необхідності проводиться більш детальна магнітно-резонансна або комп’ютерна томографія

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.11.2021 14:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.